Programiranje za decu

Prvi računarski koraci

Programiranje kao profesija ume da izgleda apstraktno i teško, veoma nalik naprednoj matematici i logici. Kursevi za decu u NSKRUG osmišljeni su tako da polaznike postepeno uvode u svet programiranja na zanimljiv način - najmlađe kroz vizuelno programiranje u jeziku Scratch i Python i druženje sa robotićima kojima treba pomoći da savladaju izazovne zadatke. Prvi računarski koraci za decu su od suštinskog značaja kako bi se razvila njihova digitalna pismenost.

Kursevi su prilagođeni različitim uzrastima i nivoima znanja, tako da svako dete može da pronađe svoj put. Vizuelno programiranje omogućava najmlađima da se igraju sa kodom na jednostavan način, koristeći blokove kako bi stvarali svoje prve digitalne kreacije. Ova metoda omogućava deci da shvate prvi koraci u svetu programiranja na lak i zabavan način.

Za starije polaznike, kursevi u NSKRUG nude naprednije opcije. Uče kako bi mogli da koriste Python jezik za kreiranje sopstvenih programa i projekata. Ovo je korisno kako bi se razvijale veštine koje mogu odmah da se primene u praksi. Naš tim saradnika, profesora i diplomaca računarskog usmerenja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu je tu da podrži decu na njihovom putovanju.

Omogućite deci sjajnu alternativu besmislenom gledanju u ekrane i video klipove ispraznih sadržaja. Postoji prilika za kvalitetne prve korake u svetu programiranja u vašoj omiljenoj školici - NSKRUG. Naši kursevi su dizajnirani tako da podstiču kreativnost, logičko razmišljanje i timski rad. Rad u ovakvom okruženju može da mogu da postave čvrste temelje za budućnost vaše dece.

Kontakirajte nas već danas, i obezbedite svoje mesto na kursu.Pun naziv kursa: 

Programiranje kroz igru (Scratch)  - za učenike I-IV razreda osnovne škole


Trajanje kursa: 2x nedeljno po 60 minuta, ukupno 18 sati nastave u periodu od oko 2 meseca.


Opis kursa: 

Upoznavanje sa svetom programiranja i računarske struke kroz učenje vizuelnog programskog jezika Scratch i primenu na robotićima.


Teme kursa: 


Ishodi učenja:

Deca će zavoleti programiranje od malih nogu i razumeti osnovne koncepte kreiranja programa, kao i razloge zbog kojih se kreira softver na veoma praktičnim i opipljivim primerima. Roditelji će imati uvid u afinitete deteta i saznati njegov potencijal za bavljenje računarskom i inženjerskom strukom.


Način organizovanja nastave: 

Mentorski rad u malim grupama, do 8 polaznika, uz visok nivo praktične nastave na primerima (hands-on).


Provere znanja: 

Ocenjivanje završnog projekta.

Pun naziv kursa: 

Prvi ozbiljni koraci programiranja u jeziku Python  - za učenike V-VIII razreda osnovne škole


Trajanje kursa: 2x nedeljno po 60 minuta, ukupno 18 sati nastave u periodu od oko 2 meseca.


Opis kursa: 

Učenje programiranja na osnovnom i srednjem nivou na primerima programskog jezika Python.


Teme kursa: 


Ishodi učenja:

Deca će steći veoma dobru osnovu za svako dalje učenje programiranja i savladati koncepte programskog jezika Python. Roditelji će imati uvid u afinitete deteta i saznati njegov potencijal za bavljenje računarskom i inženjerskom strukom.


Način organizovanja nastave: 

Mentorski rad u malim grupama, do 8 polaznika, uz visok nivo praktične nastave na primerima (hands-on).


Provere znanja: 

Ocenjivanje urađenih zadataka.