Kreativno pisanje

Probudite svoju kreativnost!

Kurs kreativnog pisanja poezije ili proze je prilika da istražite svoju kreativnost, razumete književnost na dublji način, i naučite kako da pišete. Ako ste ikada sanjali o tome da postanete pisac ili jednostavno želite da poboljšate svoje veštine pisanja, ovaj kurs je pravi izbor za vas

Na ovom kursu, naučićete kako da pretočite svoje misli i osećanja u stihove, priče ili roman, bez obzira da li ste početnik ili imate iskustva u pisanju.

Šta je to što kreativno pisanje poezije i proze čini posebnim? To je pisanje koje ide izvan granica običnog. Na kraju, vi ćete razumeti da je pisanje mnogo više od reči na papiru. To je način izražavanja vaše unutarnje dubine, emocija i maštovitosti.

Ono što je posebno važno jeste da ćete ovde imati priliku da stvarate, eksperimentišete i istražujete. Kreativnost ne poznaje granice, i ovaj kurs će vas podstaknuti da istražite ono što vas pokreće i da se izrazite na način koji je jedinstveno vaš.

Kada završite kurs kreativnog pisanja poezije ili proze, bićete spremni da zakoračite na književnu scenu. Kako bi se prijavili za kurs kreativnog pisanja poezije ili proze, kliknite ovde. Ne čekajte, vaše putovanje ka kreativnom pisanju počinje sada!Pun naziv kursa: 

Kurs kreativnog pisanja

Trajanje: 48 časova, jednom nedeljno po 90 minuta

Opis kursa:

Polaznik se na početku odlučuje za kreativno pisanje poezije ili proze. Pohađanjem izabranog kursa, polaznici stiču teorijska znaja iz nauke o književnosti, (teorija, književna kritika, istorija književnosti) ali i praktična kroz pisanje na odabrane teme. Na kraju, polaznici su osposobljeni da napišu svoju prvu knjigu.

Teme kursa: 

Teme kursa obuhvataju: teorijske osnove, podela književnosti po epohama, šta je potrebno za pisanje originalnog teksta; uloga mašte i emocija; kako napisati originalnu i zanimljivu priču; pisanje priča, pesama; kako pronaći svoj stil.

Ishodi učenja: 

Pored toga što kurs generalno razvija maštovitost i talenat kod polaznika, po završetku kursa polaznik će bolje razumeti književnost i stvaralaštvo, veštinu prenošenja emocija, stilove, tehnike i postupke. 

Način organizovanja nastave: 

Nastava je interaktivna i održava se u manjim grupama ili individualno.

Provere znanja: 

Domaći zadaci, pisanje priča /pesama.