Obrazovanje za celu porodicu na jednom mestu.

Kreativne radionice za decu

Kreativne radionice za decu

Nema boljeg načina da se najmlađi voljno uključe u svet obrazovanja, nauke i umetnosti nego kroz radionice prilagođene prvenstveno njima! Bilo da oslikavaju tegle, igraju se sa jednostavnim programima za robotiće ili pišu svoje prve stihove, deca će uživati gledajući kako njihove kreacije i rešenja postaju stvarnost. U našoj školi deca mogu da pohađaju radionice iz muzičke umetnosti, likovne umetnosti, grafomotorike, fizike, hemije, programiranja i radionice iz stranih jezika. U zavisnosti od grupe polaznika radionice se održavaju na srpskom i mađarskom jeziku.

Strani jezici za decu

Od najmlađeg uzrasta, kroz proces sazrevanja u osnovnoj školi, učenje stranog jezika razvija apstraktno mišljenje i unapređuje kognitivne sposobnosti deteta. Pored odličnog provoda uz savremeni nastavni plan i program i jednostavne metode učenja, dete će steći i neophodnu osnovu za dalje korišćenje izabranog stranog jezika kako na studijama, tako i u budućoj karijeri! 

Danas učenje stranog jezika postaje sve važnije. Deca koja od malih nogu uče strani jezik imaju jasnu prednost u odnosu na decu koja ne uče. Sposobnost savladavanja drugog jezika otvara svet ličnih i profesionalnih mogućnosti za decu. Istraživanja pokazuju da učenje stranog jezika u ranom uzrastu ima mnogo koristi za decu. Može ne samo poboljšati kognitivne sposobnosti, već i sposobnost apstraktnog razmišljanja. 

U ponudi je učenje sledećih jezika: engleski, italijanski, nemački, španski, ruski, francuski, mađarski i japanski. 

Prvi koraci u programiranju

Svi roditelji se pitaju kako da zaustave digitalnu zavisnost koju proizvode mobilni telefoni, tableti i računari. Jedan odgovor je – upisati dete na sport, a drugi – preostalo vreme usmeriti ka učenju programiranja, gde se tehnologija koristi na produktivan način koji obezbeđuje sigurnu budućnost! Dajte deci priliku da nauče osnove programiranja kroz Pithon ili Scratch, dok se druže sa robotima, a kroz naše sjajno osmišljene kurseve otvorite put do profesije softverskog ili računarskog inženjera, na kojoj se zasniva čitava tehnologija nove generacije . U digitalnom svetu koji se brzo razvija, važno je da roditelji pronađu načine da uravnoteže vreme koje dete provodi ispred ekrana. Dok su sportovi i aktivnosti na otvorenom korisni za fizičko zdravlje deteta, učenje kodiranja može im pružiti mnoge prednosti za njihovu budućnost.

Priprema za prijemni ispit

Dragi roditelji i učenici,

Mala matura predstavlja jedan od najvažnijih događaja u životu dece i  roditelja. Osim što utiče na buduće školovanje i karijeru, ona je i prvi ozbiljan ispit i izazov za najmlađe. Zato smo osmislili poseban program sistematične pripreme za sve predmete (srpski jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija, istorija) i mentorski pristup kroz rad u malim grupama. Naš program je koncipiran na rešavanju svih nedoumica i omogućava učenicima da sistematizuju znanje i napreduju ka sledećoj fazi u svom obrazovanju! Blizu 700 osmaka je, kroz četiri godine, uspešno prošlo kroz ovaj program i upisalo se u željene srednje škole. 

Casoci za osnovnu i srednju skolu

Kursevi praćenja gradiva za osnovnu i srednju školu

Putanja kroz složeno gradivo osnovne i srednje škole može da bude veoma izazovna. Roditelji su pred brojnim pitanjima: Da li sam dovoljno pomogao svom detetu? Da li imam dovoljno vremena i znanja da odgovorim na pitanja koja su propuštena u školi? Da li moje dete razume gradivo ili se teško snalazi? NKOK nudi programe praćenja gradiva iz svih predmeta, kao i pojedinačne časove, po potrebi, koji se realizuju mentorski (1-1) ili u malim grupama (uživo ili onlajn). Zahvaljujući ovome deca sa lakoćom savladavaju predviđeno gradivo, a roditelji su uvek upućeni u rad i postignuća dece na časovima. Pogledajte neke utiske i komentare.

Kursevi

Ako želite osigurati vašem detetu stalnu podršku i ne želite se brinuti o pojedinačnim obvezama u školi (domaći zadaci, kontrolne i pismene provere, usvajanje znanja), NKOK nudi jednostavno rešenje - stalnu članarinu i praćenje gradiva iz nedelje u nedelju kroz rad u malim grupama, za predmete u osnovnoj i srednjoj školi. Predmeti koji su stalno u ponudi su srpski jezik i matematika, ali se grupe formiraju i za ostale predmete gde god postoje poteškoće u njihovom savladavanju!


Upis na fakultete

Priprema za upis na fakultete

NKOK okuplja i stručne saradnike koji vas mogu pripremiti za posebne prijemne ispite na nekoliko različitih fakulteta, i to veoma uspešno. Pozovite nas da proverite dostupnost programa pripreme za upis na vaš željeni fakultet! U ponudi su pripreme za upis na Medicinski fakultet iz biologije i hemije, te pripreme za upis na farmaciju, defektologiju, psihologiju, tehnologiju, Poljoprivredni fakultet, stomatologiju i veterinu. Tu je priprema za upis na FTN, PMF, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet i više škole, kao i priprema za upis na Filozofski fakultet koja uključuje nemački, engleski, ruski, francuski i srpski jezik.

casovi za studente

Časovi za studente

Iako bismo voleli da naš razvoj profesionalne karijere na fakultetu teče željenom dinamikom, ponekad nam različite okolnosti učine ovu putanju izazovnijom. Tim stručnih saradnika NKOK je osposobljen za pomoć pri savladanju gradiva velikog broja predmeta koji se izvode na fakultetima. Da proverite da li možemo da vam pomognemo oko konkretnog problema, projekta, seminarskog rada ili pripreme ispita, pozovite nas.

strani jezici za odrasle

Želimo vam predstaviti veliki izbor kurseva stranih jezika koje nudi NKOK za sve nivoe znanja. U našoj ponudi možete pronaći engleski, njemački, ruski, francuski, španski, italijanski i mađarski jezik. Ono što nas čini drugačijima od drugih je naša posvećenost svakom pojedinačnom polazniku, rad u malim grupama i želja da postignemo vaše ciljeve u učenju. Vi određujete svoje ciljeve i potrebe, a mi ćemo biti vaši saveznici na tom putu! 

rad sa psihologom

Savetodavni rad sa psihologom

U našoj školi možete da zakažete konsultacije sa psihologom, odnosno da radite sa stručnjakom iz psihologije na planu ličnih i profesionalnih interesovanja. Usluge i teme koje rad sa psihologom generalno obuhvata su pripreme za prijemni ispit (psihologija, defektologija), pripreme za intervjue, savetodavni rad, procene ličnosti, psihološko-pedagoški dosije deteta, motivacija, profesionalna orijentacija i selekcija kandidata, te asertivna komunikacija.

ko smo mi

Ko smo mi?

Novosadski kulturno-obrazovni krug je kulturno-obrazovni centar koji od 2019. godine pomaže polaznicima svih uzrasta da dostignu svoje obrazovne ciljeve i ostvare svoj potencijal u kulturi i umetnosti. 

NKOK je među prvima koji je realizovao uspešne pripreme za polaganje male mature za upis u srednje škole (oko 400 polaznika do sada) sa više od 1000 polaznika na različitim obrazovnim programima praćenja gradiva osnovnih i srednjih škola ili stranih jezika za sve uzraste.

Osim velike ponude časova i kurseva, NKOK se uspešno bavi izdavaštvom i uslugama u oblasti izdavaštva, kao i realizacijom obrazovnih i kulturnih projekata uz podršku Grada Novog Sada.

1000+ učenika

20000+ održanih časova

4+ godina postojanja

Rekli su o nama

Profesionalni, posvećeni predavači i veoma prijatna atmosfera. Iskrene preporuke za Novosadski kulturno-obrazovni krug.

Mara Šarac

Hvala divnim ljudima iz Novosadskog kulturno - obrazovnog kruga, koji su pripremali mog sina za polaganje male mature. Matura položena sa nama odličnim rezultatom! Od srca preporučujem vrlo odgovorne i posvećene mlade ljude.

Mirjana Uzelac

Divni i posvećeni ljudi. Sve preporuke!

Dora Projkovski

Sve pohvale za organizaciju i angažman!

Saša Kanazir

Odlični predavači, odlična saradnja🍀 Nastavnici imaju lep pristup deci i veliku volju da im objasne, nauče propušteno, dodatno edukuju, da ih spreme za ispit... Škola ima sve sto je potrebno jednoj školi ovakvog tipa. Sve preporuke!

Sanja Todorović

Uvek su tu da pomognu, preporuče, posavetuju, izađu u susret... Stručni, ljubazni, predusretljivi... ❤️

Mirjana Milutinović Jaćimović

Velika posvećenost i predanost poslu kao i inovativan rad sa decom. Zbog radionice koju su organizovali naše dete je zavolelo robotiku. Sve pohvale sa naše strane.

Bojana Božović

Profesionalni i posvećeni, klinci su oduševljeni radionicom! Topla preporuka! ❤

Adriana Spaić

Najbolji, profesionalni i spremni da prenesu deci znanje. Preporuka iz iskustva. 

Slađana Glišin

Prezadovoljna sve preporuke. ❤❤❤ Tri godine se družimo, rešavamo probleme sa predmetima. Ana je išla na pripreme, samo reči hvale... 

Milica Milutinović

Ako tražite stručnost, posvećenost, profesionalnost za svaku preporuku NKOK. 

Snežana Stojanović

U medijima

O Novosadskom kulturno-obrazovnom krugu pisali su i izveštavali mnogi uticajni mediji, poput lista Dnevnik, RTV, Novosadske TV, knjižara Delfi i izdavačke kuće Laguna, portala 021, portala Moj Novi Sad, portala Novi Sad za decu, Maminog sajta, kao i brojnih kulturnih portala i manifestacija.

'Dnevnik' piše o nama

"Dnevnik" piše o nama

Novosadski "Dnevnik" objavio je članak o NKOK, i otkrio kako doći do znanja kroz kreativnost i komunikaciju. Pogledajte ovde.

Naši priručnici za polaganje male mature na Novosadskoj TV

Marija Bjelica, direktor Novosadskog kulturno-obrazovnog kruga gostovala je u jutarnjem programu Novosadske TV, gde je predstavila originalne priručnike sa pregledom gradiva iz svih predmeta, namenjene za polaganje male mature, pod autorskom i izdavačkom palicom Novosadskog kulturno-obrazovnog kruga.

RTV u poseti našoj radionici

Novosadsko BIG dečje leto i Novosadski kulturno-obrazovni krug bili su gosti u prilogu radio-televizije Vojvodina, odnosno, ekipa RTV je posetila naše prostorije i prisustvovala radionici sa najmlađima!

O pripremi za malu maturu i efikasnim metodama učenja

Dr Marija Bjelica predstavila je u jutarnjem programu Novosadske televizije trenutne aktivnosti Novosadskog kulturno-obrazovnog kruga. Tom prilikom posebno je istaknut inovativan program pripreme osnovaca za malu maturu na jednom mestu (srpski jezik, matematika, kombinovani test) uz besplatne naučno recenzirane priručnike za svakog polaznika i ciljane, praktično orijentisane metode učenja.

Projekti realizovani u organizaciji NKOK

U ovom gostovanju imali smo priliku da predstavimo naše projekte, kao što su Literarna riznica, Jednakost ali i mnogi drugi koji su doprineli našoj zajednici, a pogotovo deci kao najčešćoj ciljnoj grupi.

Počni ovde.