Шапат новосадских улица

Шапат новосадских улица

У оквиру пројекта „Литерарна ризница” који је подржала Управа за културу Града Новог Сада, Новосадски културно – образовни круг је у новембру 2020. године расписао конкурс за најбоље дечје радове на тему Шапат новосадских улица. Ученици основних школа могли су да конкуришу са поетским или прозним делима, у две категорије: I – IV и V – VIII разреда.

На конкурс је пристигло педесетак дечјих радова, из десет новосадских основних школа. Жири који је радио у саставу: Милутин Ђуричковић, писац, Наташа Бундало Микић, песникиња и Марија Бјелица, књижевница, је 10.12. 2020. године, донео једногласне одлуке о награђеним радовима.

Награђени су:

У категорији I – IV разреда, прва награда припала је Катарини Поповић, ученици II разреда Основне школе „Ђура Даничић.” Другу награду добила је Хелена Марковић, ученица II разреда Основне школе „Жарко Зрењанин.” Трећа награда није додељена.

У категорији V – VIII разреда, прву награду добио је Матеја Вареница, ученик VIII разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај” у Сремској Каменици. Друга награда отишла је у руке Ванесе Бурнаћ, ученице VII разреда Основне школе „Иво Лола Рибар”, док је трећа награда припала Марији Нешковић, ученици VII Основне школе „Душан Радовић.”

Зборник дечјих радова настао је као резултат пројекта и у њему се налазе одабрани дечији радови који су приспели на конкурс.

Уредник

Подаци о књизи

Уредник: Марија Бјелица

Наслов: Шапат новосадских улица

Едиција: Литерарна ризница

Нови Сад, Новосадски културно-образовни круг, 2021

74 стр. 13 cm, ISBN: 978-86-81706-09-1, COBISS.SR-ID 30952201